Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Genç TEMA Vakfı buluşması Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çakmak, "1992 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren TEMA Vakfı'nın çalışmalarının daha iyi anlaşılmasını sağlama misyonuyla bir araya geliyoruz. TEMA Vakfının erozyon ve çölleşmeye karşı yaygın etkisini özellikle günümüzde iklim değişiminin konuşulduğu şu günlerde görmekteyiz. TEMA Vakfı'nın misyonunu ve ülkemize kattığı değerleri daha derinlemesine öğrenmek ve ülkemiz için daha güzel yarınlara destek vereceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
TEMA Vakfı Ankara İl Temsilcisi olarak 28 yıldır gönüllü bir şekilde görev yapan Nevzat Özer, "Tarih boyunca uygarlıklar su havzalarında kurulmuştur. Anadolu toprakları tüm canlılar için bir sığınak ve göç yolu olma görevi üstlenmiştir. Ülkemiz, üç ana iklim kuşağı altında olan tek ülkedir. Ayrıca sahip olduğu on iki bine yakın bitki türü ile Avrupa'nın en önde gelen coğrafyasına sahiptir. Ankara denildiğinde akla hep bozkır gelir ama bu bozkır içinde inanılmaz bir güzellik bulundurmaktadır. Ankara'da 2040 bitki türü yetişmektedir" dedi. TEMA'da gönüllü olmanın önemine dikkat çeken Özer, "TEMA'da gönüllü olmak; sürekli öğrenmek ve öğrendiklerini aktarmaktır. Ülkemiz toprakları kötü kullanımdan ötürü çok yıpranmıştır. Vakfımızın kurulma amacı, bu konuda çalışmayı gerektirmektedir" şeklinde konuştu.
TEMA'nın toplum gözünde güvenilir ve saygın kılan değerleri olduğuna değinen Nevzat Özer, "Vakıf olarak sürekli bir şekilde kamuoyu yoklamaları ve anketler yaparak verileri kontrol ediyoruz. Profesyonel projeler düzenliyoruz. Bağışçılar adına yaptığımız ekimleri en az dört yıl boyunca takip ediyoruz. Toprakları sürdürebilir hâle getirip halka temiz gıda ulaşmasına özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. TEMA Vakfı olarak eğitim ve projeler düzenlediklerini söyleyen Özer, "Okul öncesi çocuklardan başlayarak eğitim programları düzenliyoruz. Şu anda gönüllü 150 öğretmenimiz var. Ayrıca küresel ilişkiler için dünyadaki örgütler ile temas halindeyiz. Ülke genelinde 616 temsilciliğimiz bulunuyor. Üye sayımız bir milyonu geçti. Toplumun her kesimiyle kucaklaşıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
Programda konuşan Genç TEMA Vakfı Başkanı Kutay Kenteroğlu ise "Genç TEMA üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü bir örgütlenmedir. Yaptığımız etkinliklerde TEMA Vakfı'na insanların güvendiklerini hissedebiliyoruz. Üniversitelerde aktif bir şekilde rol alıyoruz. Saha faaliyet programları düzenliyoruz. Doğa sorunları hakkında farkındalığı olan gençler olarak doğa yürüyüşleri yaparak doğa hakkında sohbetler ediyoruz. Ankara'da inanılmaz bir ekosistem var. Bunu en iyi şekilde kullanmaya ve korumaya çalışıyoruz. Ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelerek aynı zamanda sosyal ilişkiler geliştirme imkânı da buluyoruz" dedi.
Program, soru-cevap kısmı ile devam etti. Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çakmak'ın katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ile program sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.