Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından büyük bir dayanışma örneği sergileyen Gazi Üniversitesi gerek ayni yardım kampanyası gerek sağlık ekipleri gerekse teknik ekipleriyle yaraları sarmak için seferber oldu. Öğrenci, çalışan ve yardımseverlerin desteğiyle Gazi Üniversitesi tarafından deprem bölgesine 17 tır ve 3 kamyon yardım malzemesi gönderildi. Bunların yanı sıra birimler ve öğrenci toplulukları depremzedeler için yardım çalışmalarına devam ediyor.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, yaptıkları yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, depremin ardından 6 Şubat’ta üniversite yönetiminin ivedilikle bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda ayni yardım kampanyası başlatma kararı aldıklarını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, aynı zamanda konuyla ilgili bilgilendirici materyaller hazırlandığını ve sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunulduğunu ifade etti.
Ayni Yardım Kampanyasına büyük ilgi
Üniversitemiz tarafından başlatılan “Ayni Yardım Kampanyası” ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Musa Yıldız, yardımların Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi Otopark -1. Katta oluşturulan yardım toplama merkezinde teslim alındığını belirtti. Öğrencilerimiz, çalışanlarımız ve diğer tüm gönüllülerin yardım merkezinde koordineli bir şekilde çalıştığına dikkat çeken Musa Yıldız, kampanya doğrultusunda toplanan ihtiyaç malzemelerinin en kısa sürede tırlara yüklenerek depremzedelere ulaştırıldığını dile getirdi. Üniversitemizin, yardım malzemeleriyle dolu 17 tır ve 3 kamyonu deprem bölgesine gönderdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Yıldız, birimlerimizin ve öğrenci topluluklarımızın da kendi bünyelerinde deprem bölgesine yardım çalışmalarını devam ettirdiğini kaydetti. Yapılan yardımların çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Yıldız, yardımseverlerin adeta birbirleriyle yarış içinde olduğunu belirtti.
Sağlık ekiplerimiz deprem bölgesinde yaraları sardı
Üniversitemizin sağlık ekipleriyle de deprem bölgesine destek olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, ilk olarak Gazi Hastanesi’nden 34 kişilik bir cerrahi ekibin yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine giderek çalışmalara başladığını söyledi.
Üniversitemizin doktor, hemşire, paramedikanestezi teknikerleri ve hastabakıcılardan oluşan 37 kişiden oluşan ikinci sağlık ekibinin hemen akabinde üçüncü sağlık ekibini de deprem bölgesine gönderdiğini ifade eden Yıldız, sağlık ekibimizin; ilaç, tıbbi sarf, ısıtıcı gibi malzemelerin yanı sıra gıda yardımlarını da deprem bölgesinde yardım bekleyen vatandaşlarımıza ulaştırdığını belirtti. Prof. Dr. Yıldız, deprem felaketinde yaraları sarmak amacıyla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne de 5 hekim yolladıklarını söyledi. Bunların yanı sıra 135 kişilik gönüllü sağlık ekibimizin de Kahramanmaraş’ta ilk müdahalelerde bulunduğuna işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından depremzede çocuklarımıza psikososyal destek vermek amacıyla deprem bölgesine öğretim elemanlarımızın gittiğini belirterek, AFAD ile işbirliği içerinde bir oyun çadırı kurulduğu ve öğretim elemanlarımız tarafından deprem bölgesine oyun ve eğitim malzemeleri ulaştırıldığı açıklamasını yaptı.
Yıldız, Gazi Hastanesinde deprem bölgesinden gelen yaralıların takip ve tedavisinin de yapıldığını belirtti.
Prof. Dr. Musa Yıldız, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Afet ve Acil Durum Topluluğu’ndan oluşan 25 kişilik bir ekibin de bölgeye gönderildiğinden söz etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezinden 6 kişilik teknik ekibin de bölgede incelemeler yaptığını kaydetti. Yıldız, Üniversitemizden 8 kişilik bir teknik ekibin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle koordineli olarak Hatay’da hasar tespit kontrolü yaptığını ifade etti.
Üniversitemizden soba desteği…
Deprem bölgesine acil ihtiyaçlardan biri olan sobalar konusunda da destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri ve hocalarıyla birlikte ilk olarak 30 adet, daha sonra ise 35 adet soba üreterek deprem bölgesine yolladık. Ayrıca Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümümüz tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere çadır içi soba üretimine başlandı” diye konuştu.
Depremden etkilenen öğrencilerimize kısmi zamanlı çalışma imkanı…
Prof. Dr. Yıldız, Üniversite misafirhanesinin depremzedelere kapılarını açtığını ve her türlü ihtiyaçları ile ilgilendiğini ifade etti. Bu süreçte depremden etkilenen öğrencilerimizle ilgili birimlerin irtibat içinde olduğunu vurgulayarak, depremzede öğrencileri için ek kısmi zamanlı öğrenci kontenjanı açtıkları bilgisini verdi. Rektörümüz ayrıca depremzede öğrencilere yönelik psiko-sosyal destek sağlanacağını vurguladı. Prof. Dr. Yıldız, Eczacılık, Gazi Eğitim, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültelerinde eğitim gören on öğrencimizin depremde hayatını kaybettiğini ve büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Yıldız, Ülkemizin yaşamış olduğu üzücü doğal afet nedeniyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Deprem bölgesinde görev yapan herkese kolaylıklar dileyen Prof. Dr. Musa Yıldız, üniversite olarak konuya duyarlılık gösterdiklerini ve her daim desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu süreçte katkısı olan bütün akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.