Üniversitemizde “Enerji Verimliliği Temel Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi” Düzenlendi
12 Şubat 2024 | 17:10

Üniversitemiz enerji verimliliği konusuna verdiği önem kapsamında personelinizin bilgilendirilmesine yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bağlı “Kurum Enerji Yönetim Birimi”nce “Enerji Verimliliği Temel Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Teknoloji Fakültesi A Blok Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Öğr. Gör. Hacı Doğan, Kurum Enerji Yönetim Birimi personelleri, birim enerji verimliliği sorumluları ve Üniversitemiz personelleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Hacı Doğan, Üniversitemizde enerji verimliliği konusunda çalışmalar yürütmeye devam ettiklerini söyledi. Bu konuda personeli bilgilendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı istediklerini kaydeden Öğr. Gör. Doğan, bu eğitim programını da bu kapsamda gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öğr. Gör. Hacı Doğan’ın konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasına geçildi. Gazi Üniversitesi yönetimi olarak enerji verimliliği konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, programa katılanlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizde bu tarz eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, "Gazi Üniversitesi Enerji Yönetim Birimi Yönergesi" gereğince Üniversitemizde enerjinin etkin kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin bütçe üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasına ilişkin çalışmalar yapıyor. Eğitim programı da 2023/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca 2029 yılı sonuna kadar asgari %30 enerji tasarrufu sağlanabilmesi ve Üniversitemiz TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelendirme sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendi.

Enerji Verimliliği-1 Enerji Verimliliği-1 Enerji Verimliliği-1
background image